Stikkord

, ,

Downlights og led lamper er noen av de mer miljøvennlige variantene på markedet, men hvorfor er de egentlig det?

Nordmenn elsker å pusse opp, ingen tvil om det! Men er vi egentlig så innmari bevisste om hva vi velger egentlig? Hvis vi har så innmari gode til å pusse opp og finne gode løsninger for både interiør og belysning som vi går rundt og tror at vi er, ville vi da pusset opp så fryktelig ofte? Jeg synes at det er alt for mye oppussing ute å går. Det er ikke så veldig bra for miljøet at vi driver og skifter ut ting hele tiden, og det er hverken bæredyktig for planeten eller lommeboken sånn vi holder på. derfor tror jeg at det er viktig at vi begynner å virkelig tenke over hvordan vi kan pusse opp på en mye mer tilfredsstillende måte. En måte som gjør at vi ikke får lyst til å pusse opp lenger. God belysning er en del av dette, og tro av trendene innenfor belysning vil kunne bidra til en mer bæredyktig og miljøvennlig løsning, nemlig led lamper og downlights.

Led lamper er helt spesielle. Led lamper er nemlig innebygget med led pærer, som gjør at de på grunn av sitt enormt lave forbruk av strøm kan vare mye, mye lenger enn vanlige lamper, og man derfor kan fokusere på design, heller enn muligheten for å skifte lyspære. Bruken av led lamper er mer miljøvennlig fordi led lamper bruker pærer som ikke omdanner elektrisiteten den bruker til varme, men nesten dirkete til lys. Der har de fleste andre lyspærer virkelig noe å lære. De fleste lyspærer bruker elektrisiteten til varme, ikke lys direkte. Dette gjør led lamper mye mer attraktive hvis vi snakker om miljøvennlighet.

Downlights er miljøvennlige under temaet oppussing på en helt annen måte enn led lamper.  Downlights er nemlig en av de mest diskrete og elegante typene belysning på markedet, og er en nesten usynlig form for belysning idet de sitter i taket og hverken tar fokus i rommet, eller fungerer som noe som helst blikkfang. Downlights er dermed en type belysning som passer perfekt hvis man snakker om stil, fordi de vil passe inn med absolutt alle stiler, og dermed ikke trenger å skiftes ut når man får lyst til å pusse opp. Downlights er en genial form for belysning på den måten den ikke behøver å skiftes ut fordi stilen i rommet eller hjemmet ikke lenger passer til belysningen.

valget behøver heller ikke stå mellom led lamper og downlights, for både led lamper og downlights kan komme med led pærer. Dette gjør at led lamper og downlights får samme bæredyktige profil med tanke på bruken av elektrisitet. Både led lamper og downlights kan også installeres med dimmere, noe som gjør begge løsninger enda mer fleksible. For mange er bruken av led lamper assosiert med en strømbesparelse, men det er ikke bare det som er de gode egenskapene som følger med, også fokuset på designet på grunn av lampens utformning passer inn i dette bildet. Downlights er ikke bare miljøvennlige, men også en av de aller mest elegante og delikate formene for belysning. Downlights er usynlige i interiøret, men gir likevel masse tilbake i form av lys, variasjon og estetiske linjer. Hvis man velger downlights kan man pusse opp resten av interiøret så mye man overhodet vil uten at det har en effekt på belysningen. Dette gjør det til et ypperlig alternativ hvis man i forveien er litt for glad i å pusse opp, for så trenger man hvertfall bare å bytte ut den supplerende belysningen, siden grunnlaget liksom allerede er lagt med downlights!

Det gjelder å både tenke kreativt, og i form av langsiktige løsninger når det kommer til mer miljøvennlige løsninger, og her kommer både led lamper og downlights ut på toppen. Led lamper er miljøvennlige på grunn av den effektive bruken av elektrisitet og omdannelse til lys, men ikke varme, og downlights er miljøvennlige fordi det er belysning som vil passe alle hjem, alle rom, og alle stiler. Hvis man er bevisst om hvilken belysning man velger, ikke bare i form av estetisk uttrykk, men også i forhold til miljø, vil man kunne komme frem til noen løsninger som er med holdbare for både økonomien og planeten, og hvem vil vel ikke det? Vinn/Vinn!

Reklame